Den Bosch viert in 2018 het feest van het voedsel. Via theater, design en techniek biedt Den Bosch een andere kijk op ons eten van vandaag en morgen. Oktober is het We Are Food-themamaand in onze stad.

Den Bosch geeft andere kijk op eten
Agrifood organisaties, onderwijs, bedrijfsleven en horeca werken vanuit Den Bosch dagelijks aan de toekomst van ons eten. In 2018 viert de stad het feest van het voedsel. Via theater, design en techniek biedt Den Bosch een andere kijk op ons eten van vandaag en morgen. In oktober vinden er rondom het thema een reeks aan activiteiten plaats.

Wethouder Jan Hoskam: “we willen ons deze maand graag laten zien als belangrijke hotspot voor food en innovatie. Dat doen we samen met studenten en ondernemers. Veel activiteiten staan in het teken van duurzaamheid en vernieuwing. Mensen kunnen zelf gaan ervaren wat Den Bosch Bourgondisch 2.0 inhoudt.”

Datafood

We lopen als regio voorop in innovatie van de voedselketen. Van boer tot producent. Hoe het vanuit de grond op ons bord belandt. Hoe het mensen bij elkaar brengt. En hoe het steeds maar weer verandert en vernieuwt. We laten graag zien hoe we door slim gebruik van data op een andere manier naar voedsel kijken. De aanwezigheid van de HAS Hogeschool en Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch spelen hier een belangrijke rol in.

Het is dan ook niet voor niets dat we tijdens het We Are Food-themamaand oktober het thema #datafood naar ons toe getrokken hebben. Een startup festival tijdens de Den Bosch Data week geeft hier invulling aan.

World Food Day
Op zaterdag 13 oktober vieren we in onze stad Wereldvoedseldag. De Tramkade staat deze dag bol van activiteiten. Kijk voor het programma op Wereldvoedseldag.com en meld je aan voor een van de activiteiten op deze dag. Tijdens World Food Day komen de werelden van technologische innovaties in het voedselsysteem samen. We laten zien hoe met vernieuwende technologie een duurzaam voedselsysteem mogelijk wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *