De liefhebber van openlucht festivals hoeft zich in de zomer niet te vervelen. Er is een woud aan zomerfestivals waaruit hij/zij kan kiezen. Er zijn wel ergens in het land dance festivals, theaterfestivals, kunst- en designfestivals, rockfestivals, latino festivals, Nederlandstalige festivals, filmfestivals, rondreizende festivals. Locaties zijn weilanden, duinen, eilanden, verkommerde industriegebieden, grachten of binnensteden.

Je komt er bijna in om en je hoeft je niet te vervelen in de zomer, hier in Nederland. Elke regio, stad en dorp wil zich op de kaart zetten en de dj’s varen er wel bij. Die hoppen van het ene naar het andere event. Of in het binnenland of de grote wereld buiten onze grenzen. Wat een weelde. En is daarom niet zo gek dat alle jonge gasten (males) zo graag dj willen worden. Easy money, snelle roem en supersnelle meiden.

Trouwens, in heel West-Europa is het bal. Is het allemaal niet een beetje té veel? De doorgezomerde festivalganger zal hier schouderophalend op reageren. Azijnzeikerd, hoor ik al zeggen. Misschien maar overdaad schaadt, zei mijn moeder dat later werd veranderd door snelle reclamebureau’s in less is more. En dat onderschrijf ik ten volle. Het is met alles zo waar gewoon teveel keuze van is. Door de vele bomen, zie je het woud niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *