WordPress is het meest gebruikte content management systemen (cms) dat wereldwijd wordt gebruikt. Ooit begonnen als een platform om lekker te kunnen bloggen, is het uitgegroeid tot een volwaardig werkveld voor webdesigners van alle rangen en standen. Met de jaren is er een enorm scala aan hulpmiddelen bijgekomen die de gemiddelde gebruiker in staat stelt om het cms naar zijn hand te zetten.
Ik heb het dan over de thema’s die variĆ«ren van puur basic tot eindeloos complex afhankelijk van de wensen en doelstellingen van diezelfde gebruiker. Dan zijn er de legio templates en plugins die het gebruik van WordPress ook voor de niet-technische mens laagdrempelig maken. Waar je voorheen programmeurs moest inschakelen, volstaat nu het installeren en activeren van een plugin die veelal gratis verkrijgbaar zijn.
Kom je er nog niet uit dan heb je de hulp van vele platformen die je bijstaan als je als beginneling of leek voor schier onoplosbare problemen komt te staan: “Mijn website werkt niet, wat nu?” Er is altijd wel iemand uit die vele platformen die je uit de nood kan helpen alsook de helpdesken van bedrijven waar jij je jouw betaalde software hebt aangeschaft. Oneindig zijn ze, die zegeningen van WordPress.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *